Sony blijft PlayStation 3 ondersteunen

Sony zal de PlayStation 3 blijven ondersteunen volgens Hiroshi Kawano, president van Sony Japan. Er zijn geen plannen om meteen alles over te schakelen naar de nieuwe console van het bedrijf, de PlayStation 4. Dat zegt de hoge meneer in het Japanse tijdschrift Famitsu.

"Het is zeven jaar geleden sinds de release van de PlayStation 3", zegt Kawano, "en de console blijft in een constant tempo verkopen, plus we hebben nog veel titels die nog uitkomen op de PlayStation 3". Daarmee doelt de grote baas waarschijnlijk op titels als Gran Turismo 6, Grand Theft Auto V en Watch Dogs.

Verder vertelt hij dat de cloud-service die het mogelijk moet maken om PlayStation 3 spellen op de PlayStation 4 te spelen in 2014 uitkomt, zal gaan zorgen voor een geleidelijke transitie van PlayStation 3 naar PlayStation 4. Het bedrijf heeft zich in ieder geval al eerder bewezen bij het ondersteunen van oude consoles. De PlayStation 2 was nog tot eind vorig jaar te koop in Japan, en het allerlaatste spel voor de console kwam in 2011 uit, ver na de launch van de PlayStation 3.