Promotieplicht Topklasse nog niet beklonken

De promotieplicht van de clubs die uitkomen in de Topklasse staat op de tocht. De clubs zijn het niet eens met de getroffen maatregelen.

Woordvoerder Peter van Diermen van de belangenvereniging CV Topklasse laat aan Voetbal International weten het niet eens te zijn met de nieuwe promotieverplichting. "Wij gingen een paar jaar geleden juist akkoord met de invoering van de Topklasse, omdat er géén promotieplicht aan vast zat." De verplichte promotie zou in het seizoen van 2015/2016 ingaan.

"Met de huidige voorwaarden gaan wij niet akkoord", gaat hij verder. Naast de verplichting tot promotie bij het kampioenschap zijn er ook regels met betrekking tot het aantal contractspelers, de verdeling van het inkomende geld en de speeldagen.

Van Diermen en consorten komen met een alternatief. Zij willen graag dat het semi-profvoetbal in de Jupiler League mogelijk wordt. "Als dat niet mogelijk is, dan is het voor amateurclubs niet te doen om te promoveren", vervolgt hij zijn betoog.

Van Diermen is daarnaast verbolgen over het feit dat er al een principeakkoord was gesloten, nog voordat er tussen de Topklassers en de Eredivisie is overlegd. "Van Oostveen heeft alles achter de rug van iedereen gedaan." De komende weken zal moeten uitwijzen of de onvrede van de Topklassers daadwerkelijk leidt tot aanpassingen in de regels.