Geen kinky seks voor Claudia en Robert Schoemacher

Claudia en Robert Schoemacher hebben geen kinky seksleven. Dat zei de blondine, die donderdag haar boek Kamer 303 presenteerde, voor de camera van Novum Nieuws.

Het boek is deels gebaseerd op het sm-verleden van Claudia, maar inmiddels zijn de zwepen en handboeien ver te zoeken in huize Schoemacher. "Vroeger heb ik kinky dingen uitgeprobeerd, maar nu ben ik gewoon een brave huismoeder geworden", bekent ze. "Het is nu dus ook niet echt meer op mij en Robert van toepassing. We zijn liefdevolle en gepassioneerde mensen, maar er komen geen zwepen aan te pas."

Robert had in eerste instantie moeite met de inhoud van het boek, maar heeft zich inmiddels herpakt. "Mijn man heeft gelukkig heel veel gevoel voor humor", vertelt Claudia. "En hij zag ook wel in dat het over het verleden gaat. Het heeft helemaal geen zin om kwaad te zijn, want het is iets wat niet recent is. Hij vond het eigenlijk wel heel gaaf dat ik het durf."

In het boek, waarin Claudia onder meer vertelt over seks in het criminele circuit en een sm-relatie met een bekende presentator, stonden geen verassingen voor Robert. "We zijn altijd eerlijk tegen elkaar geweest, vanaf het begin dat we met elkaar omgingen", legt hij uit. "Dus ik wist alles wel van haar verleden, maar het is anders om het zo gedetailleerd op papier te zien. Dat is toch even heftig."