Preses Alphense Boys vindt straf veel te zwaar

Bob Valkenburg is het niet eens met de beslissing van de KNVB om Alphense Boys een klasse terug te zetten. De voorzitter van de Alphense club spreekt zaterdag van 'een buitenproportionele straf'.

Alphense Boys kreeg de straf vrijdagavond van de KNVB opgelegd naar aanleiding van een massale vechtpartij in het promotieduel tegen Haaglandia voor een plek in de topklasse. Supporters en spelers van de Alphense hoofdklasser raakten zondag slaags met de tegenstander.

"Ik kan mij helemaal voorstellen dat wij een straf krijgen. Wij zijn als thuisploeg verantwoordelijk voor de veiligheid. De hoogte van de straf vind ik alleen erg zwaar", reageert Valkenburg tegen Alphen Stad FM.

Valkenburg had rekening gehouden met mildere sancties. "Ik had gedacht aan een forse geldboete en het spelen van een paar wedstrijden zonder publiek. Dat je terug gezet wordt van de top van de hoofdklasse, waar wij bivakkeerden, naar de eerste klasse vind ik een buitenproportionele straf."

Naast de terugzetting dient Alphense Boys ook de eerstvolgende drie thuiswedstrijden zonder publiek te spelen en moet de club tweehonderd euro boete betalen.

Valkenburg kon nog niet zeggen of Alphense Boys in beroep gaat tegen de straf. "Dat weten we nog niet. In de loop van volgende week krijgen wij de uitgebreide stukken. Daar zullen we ons als bestuur over buigen en daarna zullen we beslissen wat we gaan doen."