KNVB onderzoekt knokpartij amateurvoetbal

De KNVB gaat onderzoek doen naar de grote vechtpartij bij de wedstrijd tussen Alphense Boys en Haaglandia in Alphen aan den Rijn. Dat meldt een woordvoerder van de voetbalbond. Na een opstootje op het veld ontstond zondag een grote vechtpartij. Drie mensen werden aangehouden, twee mensen raakten gewond.

Over eventuele sancties kan de zegsman nog niets zeggen. Een aantal betrokkenen zal mondeling gehoord gaan worden door de tuchtcommissie van de KNVB. Ook de politie heeft de zaak in onderzoek.

Bij de knokpartij raakten zo'n tien tot vijftien personen slaags met elkaar, zowel supporters als enkele voetballers. Een aantal omstanders probeerde tevergeefs de gemoederen te sussen. De politie had meerdere agenten en hondengeleiders nodig om de vechtpartij te beëindigen. Het elftal en de supporters van Haaglandia moesten worden begeleid naar de parkeerplaatsen.

Het bestuur van Haaglandia laat in een schriftelijke reactie weten vertrouwen te hebben in een correcte afhandeling van de situatie door de politie en de KNVB. Volgens hen is de oorzaak van de vechtpartij nog niet bekend.

Alphense Boys meldt naast het onderzoek door politie en de KNVB ook een intern onderzoek in te stellen.