Lippi adviseert Juve: "Neem topspits"

Marcelo Lippi denkt dat Juventus dit seizoen pech had dat de ploeg Bayern München redelijk vroeg in de Champions League tegenkwam. Bayern München kroonde zich zaterdag tot Europa's beste, maar Juventus zit niet ver van dat niveau, oordeelt Marcelo Lippi.

"Ze hadden de pech dat ze Bayern vroeg tegenkwamen en dat zij ook op hun best waren", aldus de oud-bondscoach van Italië. Op weg naar de finale schakelde Bayern de Italianen uit in de kwartfinale.

Lippi denkt dat Juventus best kan meekomen op het niveau van Bayern, maar dan moet er wel een aanvaller aan de selectie worden toegevoegd. "Juve heeft een topspits nodig om echt iets te winnen in Europa." Naar verluidt staan er enkele grote namen op de verlangenlijst van Juve, waaronder Stevan Jovetic en Gonzalo Higuaín.

Daarnaast had de oud-trainer van onder meer Sampdoria en Juventus mooie woorden over voor Bayern. "Deze ploeg heeft verdiend gewonnen. Ze zijn hier gekomen door kwaliteit, klasse en ervaring. Als ze ook nog de beker winnen kan het niet beter. Het zal voor Guardiola nog een hele klus worden."