Van Ginkel bovenaan lijstje Chelsea

Marco van Ginkel staat in de belangstelling van Chelsea. De 20-jarige middenvelder van Vitesse moet de eerste zomeraankoop worden van Jose Mourinho, weet Goal.com.

Van Ginkel viel het afgelopen seizoen in positieve zin op in het shirt van Vitesse. Bondscoach Louis van Gaal liet hem in november vorig jaar zelfs debuteren in het Nederlands elftal. Het goede spel van Van Ginkel is ook in Londen niet onopgemerkt gebleven. Waar Vitesse de laatste jaren de vruchten plukte van de nauwe samenwerking met Chelsea, zijn het nu de Londenaren die willen profiteren.

Van Ginkel moet de eerste aankoop van Mourinho worden. De Portugese coach is nog niet officieel aangesteld bij The Blues, maar bekend is inmiddels dat hij voor vier seizoenen zal tekenen. Hij heeft de toezegging gekregen om aan een nieuw team te bouwen. De prioriteit ligt in de centrale achterhoede, het middenveld en de punt van de aanval.

Ook Ajax heeft serieuze interesse in Van Ginkel. De Amsterdammers zien in de speler van Jong Oranje de ideale opvolger voor Siem de Jong, die zo goed als zeker vertrekt uit Amsterdam. "We hebben Marco gepolst en hij wil dolgraag naar Ajax", zei directeur voetbalzaken Marc Overmars eerder al in De Telegraaf.

Toch is het niet aannemelijk dat Van Ginkel Arnhem verlaat voor Amsterdam. "Ze zeggen daar: ‘We verkopen niet aan Ajax. Wij bepalen’. Ik reken er niet op dat Marco deze zomer naar Ajax komt”, aldus Overmars.

"Ik heb nog een tweejarig contract bij Vitesse", zegt Van Ginkel zelf over zijn situatie tegenover Voetbal International. "Dat is wat nu telt. Natuurlijk weet je nooit hoe het loopt in de voetballerij. Vooralsnog lig ik nog even vast. Ik wil elk jaar Europees voetbal spelen. Dat hebben we gelukkig met Vitesse ook gehaald. Ik ga even op vakantie, dan naar Israël en dan zal er al dan niet iets gaan spelen."