Robben over zijn moment of fame

Arjen Robben was zaterdagavond de grote man in de Champions League-finale. Met de winnende goal bezorgde hij Bayern München de hoofdprijs. Resultaat: blij en opgelucht.

"Gigantisch, dit is een droom die uitkomt", reageerde een ontladen Robben voor de camera van de NOS. "Mooier kon het niet. Ik anticipeerde op de bal in het midden. Ik dacht: als Franck (Ribéry, red.) 'm nu laat vallen ben ik erbij. En toen hoefde ik 'm niet meer vol te raken, ik schoof 'm binnen."

Na zijn goal sprintte Robben naar de linkerzijde van het veld. "Daar zat mijn familie. Dan gaat alles door je heen, alles komt langs. Al het negatieve gezeik, alle shit. Je bent door het dolle heen, je bent helemaal gelukkig", vertelt de man van de wedstrijd.

Robben verloor in 2010 zowel de WK-finale als Champions League-finale en dat laatste herhaalde hij vorig jaar. "Het moest een keer gebeuren. Je wil ook gewoon van dat loser-stempel af. Elke keer die tweede prijs. Het moest een keer gebeuren en als je het dan in de laatste minuut doet is 't ongelofelijk."