Dead Island-makers bezig met Dying Light

Ontwikkelaar Techland, makers van onder andere Dead Island en Call of Juarez, werken samen met Warner Bros. Interactive Entertainment aan een nieuwe survivalhorror met de titel Dying Light. De game staat gepland voor een release in 2014.

Overdag zullen de spelers een grote stedelijke omgeving doorkruisen. De stad is overspoeld door zombies door een virusuitbraak. Het doel van de tocht is het zoeken van bruikbare spullen om wapens te maken om je 's nachts te verdedigen tegen de zombies en andere roofdieren die pas na zonsondergang op jacht gaan naar overlevenden. Het klinkt alsof de makers de situatie van de speler in de nog uit te komen game Fortnite van Epic Games hebben geleend.

"We zijn verheugd om samen met Techland te werken aan Dying Light, dat een originele game-ervaring is voor de volgende generatie consoles", zegt Kevin Kebodeaux, Senior Vice President, Sales en Operations, Amerika, Warner Bros Interactive Entertainment. "De samenwerking met Techland stelt ons in staat om hun succesvolle ontwikkelingstalent te combineren met de uitgeversexpertise van Warner Bros Interactive Entertainment om deze titel uit te brengen."

Dying Light zal voor PC, Xbox 360, PlayStation 3, Xbox One en PlayStation 4 worden uitgebracht in 2014.

Dying Light

Dying Light

Dying Light

Dying Light

Dying Light

Dying Light