Beloftenteams toegestaan in Jupiler League

De Jupiler League wordt volgend seizoen uitgebreid met twee beloftenteams. De zestien overgebleven clubs gingen daar donderdag tijdens een vergadering van de Coöperatie Eerste Divisie (CED) mee akkoord. Ajax, FC Twente en PSV lieten eerder al weten interesse te hebben om met hun tweede teams in de Jupiler League uit te komen.

Omdat zij hoger op de ranglijst eindigden krijgen Ajax en Twente waarschijnlijk de voorkeur. Door het toevoegen van twee beloftenteams bestaat de Eerste Divisie volgend seizoen weer uit achttien teams. Het afgelopen seizoen gingen AGOVV en Veendam failliet.

Het lijkt erop dat de promotie van Katwijk en Achilles '29 van de baan is. De kampioenen van respectievelijk de zaterdagse en zondagse Topklasse kregen onlangs van de KNVB het aanbod om onder versoepelde voorwaarden te promoveren.

De clubs uit de Jupiler League gingen eveneens akkoord met het afwijken van de vrijdagavond als vaste speeldatum. Clubs mogen nu zelf bepalen of er op vrijdag, zaterdag, zondag of zelfs maandag gespeeld gaat worden.

Ajax was niet voor een reactie bereikbaar. Een woordvoerder van Twente wilde nog niet reageren. "We hebben het nieuws gehoord, maar we hebben straks een belangrijke wedstrijd tegen FC Utrecht. Daar ligt nu even de prioriteit. Tot na de wedstrijd zullen wij zeker niet reageren."