Ekker: "Rus moet sterker terugkomen"

Coach Hugo Ekker is er zeker van dat Arantxa Rus weer kan terug kan komen op haar oude niveau. De tennisster won dit jaar pas één partij en zal deze maand op Roland Garros veel punten moeten verdedigen omdat ze vorig jaar de vierde ronde haalde.

"Het is niet makkelijk wanneer je als topsporter lang zonder succes bent, maar Arantxa is reëel. Haar ranking zal de komende weken gaan zakken, maar ze is gezond en er is niemand overleden", aldus Ekker tegenover NUsport. De 22-jarige Rus wist in 2013 slechts één keer te winnen en verloor tien keer. "Ze zal kleinere toernooien moeten gaan spelen en zorgen dat ze van deze periode toch het nodige opsteekt zodat ze sterker terugkomt."

Ekker traint sinds begin maart met Rus, die destijds na een paar maanden al afscheid nam van coach Fred Hemmes. "Arantxa en ik hebben afgesproken dat ze in Nederland bij mij zal trainen en dat ik zoveel mogelijk mee zal gaan bij haar toernooien."

"Arantxa had behoefte aan een basis, een vast aanspreekpunt waarop ze kan terugvallen en dat heeft ze nu ingevuld. Hiermee is nog niet direct haar vertrouwen en vorm terug, maar de bereidheid om hier hard aan te werken en aanpassingen te doen in bijvoorbeeld haar toernooiprogramma is er."