Rift wordt free-to-play

RIFT, de online game van Trion Worlds, wordt vanaf 12 juni free-to-play. Spelers zullen in staat zijn om de hele spelwereld, elke kerker, elke zone en elk niveau te ervaren en krijgen volledige toegang tot alle huidige en toekomstige game-updates.

"We hebben geluisterd naar de feedback van onze spelers en hebben gekeken naar de ontwikkelingen van de MMO-gemeenschap, en zijn nu klaar om RIFT te lanceren als een premium free-to-play ervaring", aldus Bill Fisher, Creative Director van RIFT. "Na het nemen van onze tijd en het plannen van een zorgvuldige overgang, zijn we zeer verheugd om een verbeterde game-ervaring voor iedereen te brengen, zonder beperkingen."

Alle spelers kunnen de hele wereld van Telara gratis verkennen en krijgen toegang tot de uitgebreide in-game RIFT-winkel waar diverse spullen en diensten te koop zijn: mounts, boosts, kleding en meer. Een optioneel abonnement is nog steeds beschikbaar. Dat geeft een hoop 'Patron'-voordelen en -bonussen aan de speler. Trion zal haar huidige en vroegere abonnees bedanken voor hun tijd die ze besteed hebben door ze in-game valuta en loyaliteitsbeloningen te geven.

Het wordt geen pay-to-win volgens Fisher: "Spelers zullen de mogelijkheid hebben om aanpassingen en boosts kopen om hun spelervaring te verhogen, maar de beste uitrusting in het spel zal altijd moeten worden verdiend door het spelen van RIFT."

RIFT komt tegelijkertijd met een grote content-update, Empyreal Assault geheten, die zal leiden tot een nieuwe zone, nieuw wereldevenement en nog veel meer. De update en de free-to-play is voor iedereen vanaf 12 juni beschikbaar.