[Video] De magische 20 seconden van Watford

Afgelopen zondag beleefden Gianfranco Zola en de spelers van Watford waarschijnlijk één van hun meest memorabele momenten uit hun sportloopbaan. "Het was absoluut ongelooflijk. Een droom komt uit", liet middenvelder Jonathan Hogg weten.

Maar wat gebeurde er nu precies in die laatste slotminuten? Watford kreeg in de tweede wedstrijd van de play-offs om promotie naar de Premier League tegen Leicester City bij een gelijke stand in de 96e (!) minuut een strafschop tegen. De droom over promotie naar het hoogste niveau leek uit te draaien op een nachtmerrie.

Wonder boven wonder wist Watford-goalie Manuel Almunia tot tweemaal toe in de weg te staan voor de spelers van Leicester City. Eerst miste Anthony Knockaert vanaf elf meter en ook in de rebound was de voormalig doelman van Arsenal niet te kloppen.

In de razendsnelle counter wist Watford vervolgens via Troy Deeney wel tot scoren te komen. "Het waren twintig magische seconden", aldus de matchwinnaar. Op 27 mei zal Watford het op Wembley opnemen tegen Crystal Palace. De winnaar van dit duel promoveert naar de Premier League.

Hieronder de beelden.


De slotminuut van Watford - Leicester. Hier doe je het voor! (Video: YouTube)