'Cocu nieuwe trainer van PSV'

Phillip Cocu wordt de nieuwe hoofdtrainer van PSV. De huidig trainer van de A1-junioren zal een vierjarig contract tekenen. De 42-jarige Cocu volgt daarmee Dick Advocaat op, die na een seizoen weer vertrekt uit Eindhoven.

In de verbintenis is ook een evaluatiemoment opgenomen na twee seizoenen. Mocht het nodig zijn dan kunnen beide partijen voortijdig afscheid nemen wanneer daar aanleiding voor is. Assistenttrainer Ernest Faber zal ook onder Cocu assistent blijven bij de ploeg die volgend jaar zal uitkomen in de voorronde van de Champions League. De 41-jarige Faber zal bijtekenen tot de zomer van 2015. 

Advocaat bevestigde na de verloren bekerfinale al dat hij zou stoppen en dat Cocu hem zou opvolgen als coach.  "Ik heb in december al besloten dat ik na dit seizoen zou stoppen. Ik vind het te zwaar", aldus Advocaat ."Zoals ik me nu voel, zal ik niet meer bij een club aan de slag gaan."

PSV wilde het bericht vrijdag niet bevestigen. Maandag of dinsdag zal de club wel een persconferentie geven over de plannen voor de toekomst.