[NBA] Miami boekt recordzege tegen Chicago

Miami Heat heeft zich gerevancheerd voor de thuisnederlaag die maandag werd geleden tegen Chicago Bulls in de play-offs van de NBA. De tweede wedstrijd in de best-of-sevenserie eindigde woensdag in de American Airlines Arena in een 115-78 overwinning voor de regerend landskampioen, een record.

Voor Miami was het indrukwekkende verschil van 37 punten de grootste overwinning in de clubhistorie in de play-offs. Chicago had buiten het reguliere seizoen om juist nog nooit met zulke duidelijke cijfers verloren. De stand in de serie is nu 1-1. Vrijdag is de derde wedstrijd in Chicago.

Aanvankelijk wist Chicago nog aardig aan te haken. Na een 42-38 tussenstand gingen echter 62 van de volgende 82 punten naar de thuisploeg. Ray Allen werd topscorer bij de Heat met 21 punten. LeBron James was goed voor negentien punten en negen assists.

In de ontmoeting tussen San Antonio Spurs en Golden State Warriors werd de stand ook gelijkgetrokken. Nadat de Spurs de eerste wedstrijd hadden gewonnen, ging woensdag Golden State met een 100-91 uitzege aan de haal. Klay Thompson werd met 34 punten topscorer voor de ploeg uit Oakland.