Chantal Janzen heeft geen glamourleven

Chantal Janzen herkent zich niet in de glamourverhalen van veel collega's als Yolanthe Sneijder-Cabau die van Los Angeles naar Turkije reist. "Dan denk ik: ik zat gisteren in Venlo omdat mijn ouders daar wonen en nu zit ik in Amsterdam, in het Vondelpark, waar ik net in een hoop stront ben gaan zitten", vertelt de actrice voor de camera van Novum Nieuws.

Het sterrenbestaan staat de 34-jarige Janzen ook niet echt aan. "Nee, ik denk het niet. Dan moet ik er iedere dag zo uitzien", aldus een opgetutte actrice. Janzen was woensdag in de Amsterdamse bioscoop Tuschinski voor de laatste draaidag van de romantische komedie Soof.

Hoofdrolspeelster Lies Visschedijk vindt haar leven ook niet bar glamoureus. "Maar ik vind het wel leuk dat het lekker anders is." Visschedijk speelt de titelrol in Soof. De film van Antoinette Beumer is gebaseerd op de columns van Sylvia Witteman en gaat over Sofie een bijna veertiger die in een crisis belandt.

De regisseuse vindt het scenario van de film zeer herkenbaar. "Eigenlijk sta ik mijn midlifecrisis van tien jaar geleden te verfilmen", bekent de 50-jarige Beumer. "Ik kan me er van alles bij voorstellen."

"Ik denk dat iedereen zich wel eens die vraag moet stellen", aldus Visschedijk over de vraag 'Is dit alles?' "Anders denk je nooit na of je nog wel blij bent met je leven." Chantal Janzen hoeft zich voorlopig nog geen zorgen te maken. "Over het algemeen ben ik heel gelukkig."


Chantal Janzen heeft geen glamourleven (Foto: Novum)