Blok & Wallis de Vries in komedie Soof

Anneke Blok en Sanne Wallis de Vries hebben beiden een rol in de romantische komedie Soof. Dat werd donderdagmiddag tijdens de presentatie van de cast onthuld. Eerder werd al bekend dat Lies Visschedijk, Fedja van Huêt en Dan Karaty de hoofdrollen voor hun rekening nemen. Daarnaast vertolkt Chantal Janzen een rol.

De film staat onder regie van Antoinette Beumer, bekend van Loft en Jackie. Het scenario werd geschreven door haar zus Marjolein en is geïnspireerd op de columns van Sylvia Witteman. Ook Maryam Hassouni, Dick van den Toorn, Eva Laurenssen, George van Houts en Alex Klaassen hebben rollen in de film.

Soof gaat over Sophie, de rol van Visschedijk, een veertiger die alles heeft: leuke kinderen, een klein cateringbedrijf en een lieve man, gespeeld door Van Huêt. Tot ze op een dag kritisch naar haar leven kijkt. Haar bedrijf wil niet echt van de grond komen, haar kinderen slokken onevenredig veel tijd op en haar man is vooral bezig met zijn eigen baan. Dan ontmoet ze de woest aantrekkelijke choreograaf Jim, de rol van Karaty, voor wie ze als een blok valt. Hoe meer ze probeert haar leven op de rails te houden, hoe meer het ontspoort.

Soof verschijnt op 12 december in de bioscoop.


Blok en Wallis de Vries in komedie Soof (Foto: Novum)