Dimitrov verrast Djokovic in Madrid

Grigor Dimitrov heeft dinsdag gestunt bij het masterstoernooi van Madrid. De Bulgaarse tennisser stuurde Novak Djokovic, de nummer één van de wereld, in de tweede ronde naar huis: 7-6 (6), 6-7 (8), 6-3. Vorig jaar reikte Djokovic nog tot de kwartfinale in de Spaanse hoofdstad.

In de eerste set had Dimitrov al brutaal een break voorsprong genomen, maar op het laatste moment brak Djokovic terug. Ondanks setpunten voor de Serviër sleepte Dimitrov de eerste set in de tiebreak echter uit het vuur.

In het tweede bedrijf was er opnieuw een tiebreak nodig en nu trok Djokovic, die eerder die set door zijn enkel was gegaan, aan het langste eind. Ook Dimitrov kampte in het tweede bedrijf met fysiek malheur. De kramp die de Bulgaar parten speelde verdween echter weer en aan het begin van de derde set brak hij opnieuw. Op 5-3 kreeg hij op de opslag van Djokovic zijn eerste matchpunt en dat benutte hij direct.

Eerder op de dag maakte Roger Federer succesvol een einde aan een zelfverkozen rustperiode. Met een overtuigende 6-3, 6-3 zege op Radek Stepanek boekte de als tweede geplaatste Zwitser een plaats in de derde ronde.

Ook Andy Murray bereikte de derde ronde. De Schot (3) knokte zich via twee tiebreaks voorbij Florian Mayer uit Duitsland. De 7-6 (11), 7-6 (3) betekende zijn vierhonderdste zege op ATP-niveau.