FOK!filmtips van de dag: I Could Never Be Your Woman

Elke dag worden er meerdere films op televisie uitgezonden. Welke film moet er nou echt worden gezien? FOK!film geeft elke dag een overzicht van de beste films en bij gebrek daaraan een dvd-tip. Valt er vanavond nog wat te kijken? Je leest het op FOK!

Rosie is een 40-jarige single moeder in Los Angeles. Haar leven loopt niet helemaal zoals gepland, want er zijn problemen op de set van haar tv-serie en haar puberdochter Izzie krijgt d'r eerste vriendje. Wanneer de getalenteerde jonge acteur Adam Perl binnenloopt bij de casting voor Rosie's show, is zij meteen verkocht. Ondanks het gevecht tegen haar gevoelens, weet de charmante Adam Rosie het bed in te krijgen. Overtuigd dat de relatie gedoemd is te mislukken door het leeftijdsverschil en met de gedachte dat Adam haar gebruikt heeft voor zijn eigen carrière, zet Rosie een punt achter de relatie. Adam denkt daar echter heel anders over.

Na de film White Oleander in 2002, liet Michelle Pfeiffer haar stem nog even horen in Sinbad: Legend of the Seven Seas maar daarna bleef het een aantal jaar stil rond de actrice. Totdat ze in 2007 opeens opdook in maar liefst drie totaal verschillende films: de musical Hairspray, de fantasyfilm Stardust en de romantische komedie I Could Never Be Your Woman. Generatiegenoot Amy Heckerling, die deze film schreef en regisseerde, debuteerde in 1982 met Fast Times at Ridgemont High en maakte in de jaren negentig Look Who's Talking en Clueless. De jonge Saoirse Ronan, die Pfeiffers dochter Izzie speelt, maakte kort daarvoor al indruk in het literaire drama Atonement. Te zien om 20.30 uur op RTL8.

Een vijandig buitenaards ras staat op het punt van uitsterven, door toedoen van een dodelijk virus. Het enige dat hen kan redden is menselijk bloed. De aliens dreigen de aarde te verwoesten indien zij niet acht miljoen mensen krijgen om te verwerken tot vaccinaties. De dochter van wetenschapper Stephen Chase wordt hiervoor verkozen. Chase laat zich zijn dochter echter niet zomaar van hem afpakken: hij sluit zich aan bij een groep rebellen. De problemen lopen pas echt uit de hand wanneer blijkt dat de aliens zich niet aan de afspraak houden en de gehele mensheid aanvallen. Alien Siege is te zien om 00.00 uur op RTL7.

 Filmposter Alien Siege