Luke Evans mag Dracula spelen

Luke Evans mag na zijn rollen als Aramis in The Three Musketeers en Zeus in Immortals de rol van Dracula op zich nemen. In Dracula Year Zero speelt Evans zijn eerste echte hoofdrol. Het horrordrama gaat over de begindagen van 's werelds bekendste vampier, schrijft het Amerikaanse entertainmenttijdschrift The Hollywood Reporter.

Over het scenario is nog maar weinig bekend, maar de verwachting is dat Bram Stokers boek Dracula als vanouds wordt gebruikt als belangrijkste inspiratiebron. Dat zou betekenen dat de film vooral gaat over het bloederige leven van de Roemeense Vlad Tepes, vorst van Walachije, die het in de vijftiende eeuw opneemt tegen de oprukkende Ottomanen. Tepes wordt alom gezien als de persoon waaraan Stoker de naam Dracula ontleende.

Gary Shore gaat de regie voeren. Hij maakte eerder de korte monsterfilm The Draft en is vooral werkzaam geweest als maker van reclamefilms. De opnames moeten ergens dit jaar van start gaan. Wanneer de film in de bioscoop verschijnt, is nog niet bekend.

Dracula Year Zero wordt geproduceerd door Universal. De filmstudio maakte in 1931 al de klassieker Dracula met Bela Lugosi als het lijkbleke titelpersonage.

De 33-jarige Evans is vanaf 23 mei te zien als de schurk in Fast & Furious 6 en vanaf december als Bard de boogschutter in The Hobbit: The Desolation of Smaug.


Luke Evans mag Dracula spelen (Foto: Novum)