Een miljoen bezoekers voor The Hobbit

The Hobbit: An Unexpected Journey heeft zaterdag de grens van een miljoen Nederlandse bezoekers overschreden. Dat laat producent Warner Bros maandag weten. De fantasyfilm van Peter Jackson staat sinds de première op 12 december onafgebroken op de eerste plaats in de Nederlandse bioscooplijst en was de best bezochte film tijdens de kerstdagen.

The Hobbit is de voorganger van J.R.R. Tolkiens befaamde The Lord of the Rings-trilogie. Jackson nam zo'n tien jaar geleden ook al de regie van die drie films voor zijn rekening. Nu maakt hij van The Hobbit een filmtrilogie.

In de films reist de Hobbit Bilbo Baggins met een dertiental dwergen en de tovenaar Gandalf naar de Lonely Mountain waar de duistere draak Smaug woont. De expeditie heeft als doel de legendarische Arkenstone, het symbool van het dwergenkoningschap, op het enorme beest te heroveren. Zo kan expeditieleider Thorin Oakenshield ook zijn rechtmatige positie van dwergenkoning opeisen. Tijdens zijn reis komt Bilbo voor het eerst in aanraking met de mysterieuze magische ring waarnaar The Lord of the Rings is vernoemd.


Een miljoen bezoekers voor The Hobbit (Foto: Novum)