[ECCC] Den Bosch te sterk voor Ritm-Azot Grodno

Den Bosch is na zondag nog steeds ongeslagen in de ECCC. Eerder won de Bossche formatie van Club de Campo (7-1) en Hamburg (3-1). Zondag werd Ritm-Azot Grodno verslagen: 2-0.

Den Bosch had het in de eerste helft zichtbaar moeilijk met de tactiek van de vrouwen uit Wit-Rusland. Ritm-Azot Grodno speelde erg verdedigend en volgens het halfcourt-systeem. Desondanks waren de Brabanders heer en meester in het veld en kwamen ze verschillende keren dicht bij een openingstreffer.

Het lukte de formatie van coach Raoul Ehren echter niet om de score te openen. Zo gingen de laatste passjes in de cirkel regelmatig mis en bleven de gekregen strafcorners onbenut. De Wit-Russen kregen ook een aantal kansen, maar meer dan een handvol was het niet. Goalie Lizzy Koeton hoefde slechts eenmaal in actie te komen.

In het tweede bedrijf bleef het spelbeeld hetzelfde. Den Bosch, met inmiddels Sophie Bravenboer in het doel, bleef druk zetten op de verdediging van Ritm-Azot Grodno, maar lange tijd lukte het de ploeg niet om doel te treffen. Uiteindelijk was het Pauline Brugts die haar team via een corner op voorsprong zette. Even later verdubbelde Sabine Mol de stand, door de bal hard in het doelnet te slaan.