[Bundesliga] Bayern moet feest uitstellen na zege Dortmund

Bayern München kan zaterdag nog geen kampioen van Duitsland worden. Door een 2-1 overwinning van Borussia Dortmund uit bij VfB Stuttgart moet het feestje minimaal met een week worden uitgesteld. Bayern speelt zaterdagavond thuis tegen Hamburger SV.

Bayern hoopte geschiedenis te kunnen schrijven door als eerste club in de vijftigjarige historie van de Bundesliga al in maart de titel te pakken. Daarvoor was echter wel puntverlies van nummer twee Dortmund vereist. Even leek dat ook te gaan gebeuren, maar door een goal van Robert Lewandowski in de 82e minuut pakte de kampioen van vorig jaar toch drie punten.

De kans dat de zege van Dortmund de titelstrijd echt nieuw leven in gaat blazen, is minimaal. Zelfs als Bayern van HSV verliest, bedraagt het verschil met nog zeven wedstrijden te spelen zeventien punten. Ook is nog steeds een record haalbaar. Nooit werd een club in Duitsland voor de dertigste speelronde kampioen. Bayern kan volgende week toeslaan op de 28e speeldag.

Achter Bayern en Dortmund staat Bayer Leverkusen stevig op de derde plaats, die aan het eind van de rit goed is voor een plaats in de Champions League. Leverkusen won uit bij Fortuna Düsseldorf met 4-1. Schalke steeg naar plaats vier door een 3-0 zege op Hoffenheim. Voor de nummer vier ligt een ticket voor de voorronde van de Champions League klaar.

Overige uitslagen Bundesliga zaterdag:

SC Freiburg - Borussia Mönchengladbach 2-0

Augsburg - Hannover 96 0-2

Mainz - Werder Bremen 1-1