Van Wolfswinkel: "Ik heb Norwich nodig"

Ricky van Wolfswinkel tekent komende zomer een meerjarig contract bij Norwich City. Sporting CP bereikte een akkoord met de Engelse club, bij wie de spits wil floreren.

Van Wolfswinkel kijkt nu al uit naar de overstap naar Engeland. "Het is altijd al een droom van mij geweest om in de Premier League te voetballen", zegt de 24-jarige spits op de clubsite van Norwich, nummer twaalf van de Premier League. "Norwich City is een club die ik nodig heb in deze fase van mijn loopbaan", aldus de aanvaller.

"Dit is de perfecte volgende stap. Norwich is een ambitieuze club, maar realistisch. Ik heb met de manager gesproken en zijn plannen spreken mij aan. Dat vormde het laatste zetje om voor Norwich te kiezen. Andere Nederlanders die in Engeland spelen, vertelden dat de Premier League de beste competitie van de wereld is."

Van Wolfswinkel neemt na twee jaar afscheid van Sporting. "Ze hebben er alleen maar positieve dingen over te vertellen. Ik zal tot de zomer alles geven voor Sporting, want ik houd van de mensen die er werken. Het is altijd moeilijk om een club achter je te laten, maar ik wil in Engeland spelen. Daarom heb ik ook niet lang getwijfeld."