Django en Ted grootste kanshebbers MTV Movie Awards

De bloederige western Django Unchained van Quentin Tarantino en de komedie Ted van Seth MacFarlane hebben de meeste nominaties te pakken voor de MTV Movie Awards. De twee films hebben allebei zeven nominaties voor onder meer beste film.

De twee films concurreren met Silver Linings Playbook, The Dark Knight Rises en The Avengers voor de titel film van het jaar. Oscarwinnaressen Anne Hathaway en Jennifer Lawrence maken beide kans op de prijs voor beste actrice en bij de mannen kan de prijs onder anderen gaan naar Ben Affleck, Bradley Cooper of Channing Tatum.

De acteurs hebben nog een ronde waarin ze kans maken op een MTV Movie Award. In de categorie beste acteerprestatie zonder bovenkleding concurreren Daniel Craig, Christian Bale, Taylor Lautner, Seth MacFarlane en wederom Channing Tatum.

Een andere bijzondere categorie is beste zoen gaat het onder andere tussen Mila Kunis en Mark Wahlberg voor hun kus in Ted en Kerry Washington en Jamie Foxx voor hun zoen in Django Unchained.

De MTV Movie Awards worden op 14 april uitgereikt in Los Angeles. De uitreiking wordt gepresenteerd door de Australische actrice en comédienne Rebel Wilson.