De Boer: "Hebben alles in eigen hand"

Ajax won zondagmiddag verdiend met 3-0 van PEC Zwolle en mag zich de nieuwe koploper van de Eredivisie noemen. "Ik hoop dat het scenario zo loopt als de afgelopen twee jaar", zei trainer Frank de Boer in gesprek met Eredivisie Live. "We hebben op dit moment alles in eigen hand. We moeten gewoon van wedstrijd tot wedstrijd kijken. We doen elke wedstrijd weer onze stinkende best."

Nu Ajax niet meer actief is in de KNVB Beker en Europa League, kan de focus volledig worden gelegd op de competitie. "We hebben nu het voordeel dat we nu kunnen gaan pieken richting zo'n wedstrijd als tegen AZ. Dat is pas over zeven dagen, terwijl we hiervoor iedere drie dagen een wedstrijd speelden. Dat voordeel hebben we nu dat we uitgeruster aan die duels kunnen beginnen. Maar het belangrijkste vind ik is de manier waarop we spelen en dat ziet er goed uit. Dat geeft je veel vertrouwen."

"Ik vind dat we veel constanter zijn in hoe we spelen", vervolgde De Boer. "De resultaten in de ArenA waren niet om tevreden over te zijn. Maar wel over het vertoonde spel. De laatste maanden domineren we tegen elke tegenstander. Dat vind ik heel belangrijk. Zo willen we graag voetballen. Normaal gesproken hangt daar ook succes aan vast. Gelukkig is dat nu ook gebeurd tegen PEC, waar het ons eerder niet lukte tegen ADO en Roda."

Met nog acht wedstrijden te gaan is Ajax een grote kandidaat voor het kampioenschap. "Feyenoord zit er heel dicht tegenaan, PSV heeft ook nog alles in eigen hand. Als zij alles winnen dan zijn zij kampioen. Wij gaan het ze heel lastig maken."