Tomb Raider-filmreboot lijkt te komen

De ontwikkeling van de derde Tomb Raider-film heeft zeer lang geduurd, maar er lijkt eindelijk schot in de zaak te zitten. Na het verschijnen van de meest recente game bekijkt spelontwikkelaar Crystal Dynamics naar de mogelijkheden om Croft terug in de bioscoop te krijgen.

"Het is voor zowel productiehuis GK Studios als voor ons belangrijk om de franchise eensgezind te maken", zo zegt Crystal Dynamics-eigenaar Darrell Gallagher. "Het is een goede samenwerking. We bekijken alle uitdagingen gelukkig op dezelfde manier. We wilden beiden geen vervolg op de voorgaande twee films, dus ze werken met deze schone lei die wij ze geven." Vooralsnog is de verdeling volgens Gallagher duidelijk: "Wij maken de games, zij de film."

Het spel Tomb Raider vertelt het verhaal over de eerste expeditie van Lara Croft en haar evolutie van een bange studente tot de geharde vrouw die we doorheen de jaren hebben leren kennen. Samen met haar excursieleden is ze op zoek naar het mythische eiland Yamatai. Bij het naderen van vasteland raakt hun schip The Endurance verzeild in een zware storm en breekt door een blikseminslag in twee. Lara strandt op het eiland en wordt na het terugvinden van haar groep ontvoerd. Zo ontdekt ze dat de schipbreukelingen van The Endurance lang niet de enige levende zielen op Yamatai zijn.