FOK!filmtips van de dag: Reagan

Elke dag worden er meerdere films op televisie uitgezonden. Welke film moet er nou echt worden gezien? FOK!film geeft elke dag een overzicht van de beste films en bij gebrek daaraan een dvd-tip. Valt er vanavond nog wat te kijken? Je leest het op FOK! 

In december 1979 vallen de Russen Afghanistan binnen en raken in een bloedige strijd verwikkeld met Afghaanse vrijheidsstrijders; de moedjahedien. De CIA steunt in het geheim de moedjahedien om de strijd gaande te houden. Het Texaanse congreslid Charlie Wilson gespeeld door Tom Hanks, heeft een reputatie als rokkenjager en dronkenlap, maar weet als geen ander het politieke spel te spelen. Tegen de wil van de CIA weet hij het budget voor Afghanistan met honderden miljoenen dollars te verhogen en de moedjahedien om te vormen tot een modern leger van soldaten met een heilige missie, die uiteindelijk de Russen uit Afghanistan verjagen. De gevolgen van deze grootste geheime operatie uit de geschiedenis van de CIA zijn dan nog niet te overzien.

De film is een biografisch drama gebaseerd op het waargebeurde verhaal van Charlie Wilson. Charlie Wilson’s War wordt uitgezonden op RTL8 om 20.30 uur.

How to Lose Friends & Alienate People is een komedie met Simon Pegg die in zijn artikelen de wereld van de celebs belachelijk maakt, hoewel niet al zijn collega's dit kunnen waarderen. De film is gebaseerd op het gelijknamige boek van de Britse journalist Toby Young die daarin verslag deed van zijn pogingen door te breken bij het Amerikaanse tijdschrift Vanity Fair.

Sidney Young is een intellectuele schrijver die teleurgesteld is in een wereld die alleen geïnteresseerd is in glitter en glamour. In zijn artikelen voor het alternatieve magazine Post Modern Review maakt hij de publiciteitsgeile celebs belachelijk. Hij trekt hiermee de aandacht van de hoofdredacteur van het conservatieve blad Sharps. Hij biedt Young een baan aan. Dit tot ongenoegen van de redactie. Om 20.30 uur op Veronica.

De documentaire Reagan kijkt terug op de loopbaan van Ronald Reagan; van badmeester en B-filmacteur tot  vertegenwoordiger bij General Electric. Van  gouverneur tot de machtigste man van de wereld; de veertigste president van Amerika (1981-1989). Zijn diep gekoesterde afkeer van communisme leidde tot een onverwachtse politieke carrière, waarvan de invloed op het Amerikaanse leven nog steeds voelbaar is.

Reagan werd verguisd en bewonderd. Zowel Democraten als Republikeinen  hopen stemmen te winnen door  zich op de ideeën Reagan te beroepen. Voorstanders zien hem als de man die de conservatieve beweging in Amerika veranderde en zo ook de Republikeinse Partij, het hele land en tenslotte de wereld. Om 00.00 uur op Nederland 2.