[Serie A] Topper Napoli en Juventus eindigt onbeslist

Juventus heeft concurrent Napoli vrijdagavond op afstand gehouden. De topper van de Italiaanse competitie eindigde onbeslist: 1-1. Giorgio Chiellini kopte de Oude Dame vroeg in de wedstrijd op voorsprong, maar vlak voor rust kwamen de Napolitanen gelukkig langszij via Gökhan Inler. Door de puntendeling behield Juventus de voorsprong van zes punten op Napoli.

Gadegeslagen door het Argentijnse clubicoon Diego Maradona, die Napoli de enige twee landstitels uit de historie bezorgde, hoopte de ploeg van Walter Mazzarri voor eigen publiek de spanning in de titelstrijd terug te brengen.

De openingsfase pakte volledig anders uit. Na tien minuten kopte Chiellini de bezoekers op voorsprong. Na een voorzet van veldheer Andrea Pirlo torende hij hoog boven zijn directe tegenstander uit. Napoli mocht van geluk spreken dat spits Mirko Vucinic vervolgens twee forse kansen onbenut liet en de schade beperkt bleef tot één tegendoelpunt.

Met veel energie knokte Napoli zich terug in de wedstrijd. Vlak voor rust leidde dat tot de gelijkmaker. Een afstandsschot van Inler werd van richting veranderd, wat Juve-doelman Gianluigi Buffon in een klap kansloos maakte. Ondanks een open en amusante tweede helft veranderde aan de score niets meer.