Onderzoek naar lek in zaak-Van Rey

Het Openbaar Ministerie heeft een onderzoek ingesteld naar het lekken van informatie uit het strafrechtelijk onderzoek naar Jos van Rey naar de media. Het onderzoek richt zich op NRC Handelsblad en dagblad De Limburger, schrijft NRC woensdag. Een woordvoerder van het OM in Utrecht kon dat niet direct bevestigen.

Justitie vermoedt dat beide kranten vooraf op de hoogte waren van de doorzoekingen eind vorige maand in de woning en kantoren van projectontwikkelaar Piet van Pol. Journalisten stonden al geposteerd voor de woning van Van Pol, terwijl over de inval nog niets naar buiten was gebracht. Van Pol wordt verdacht van het omkopen van de Roermondse oud-wethouder Jos van Rey (VVD).

Het OM nam bij de doorzoekingen onder meer computers, digitale bestanden en administratie in beslag. Eerder waren de woning van Van Rey, het stadhuis van Roermond en de woningen en bedrijven van Van Reys kinderen al doorzocht. Hij wordt verdacht van corruptiepraktijken en het lekken van informatie over de benoemingsprocedure van de burgemeester van Roermond.