FOK!filmtips van de dag: Schindler's List

Elke dag worden er meerdere films op televisie uitgezonden. Welke film moet er nou echt worden gezien? FOK!film geeft elke dag een overzicht van de beste films en bij gebrek daaraan een dvd-tip. Valt er vanavond nog wat te kijken? Je leest het op FOK!

Boekverfilmingen van Nederlandse schrijvers staan garant voor (kas)succes. Kees Boot, Marius Gottlieb, Monic Hendrickx, Kees Hulst, Victor Löw, Robin Martens, Iliass Ojja, Niels Oosthoek, Kurt Rogiers, Beau Schneider, Roos Smit, Renée Soutendijk, Rosalie van Breemen, Marloes van der Wel, Whoopie van Raam  en Pim Wessels komen daarom allemaal opdraven voor Radeloos van Dave Schram en uiteraard Carry Slee.

Als Paco plotseling zijn vader verliest, staat zijn leven op zijn kop. Vooral omdat hij denkt dat het zijn schuld is. Paco klust niet meer aan zijn bus en zijn vriendin Floor laat hem keihard zitten. Zijn schuldgevoel wordt alleen maar groter, hierdoor raakt hij net zo in de problemen als zijn klasgenote Yara. Zij wil het liefst naar de kunstacademie, maar haar moeder pusht haar om model te worden. Yara voelt zich dik tussen de broodmagere modellen en doet er alles aan om dunner te worden en haar onzekerheid te verbergen. Kunnen Paco en Yara elkaar helpen en onderling steun vinden? Ga het zien om 15:30 op Nederland 3.

RTL8 zendt vanavond een absolute klassieker uit; Schindler’s List om 20:30. Voor wie het nodig heeft, volgt een korte omschrijving. De op het oog ijdele en gierige Duitse zakenman Oskar Schindler besluit tijdens het Nazi-regime zijn fabriek te gebruiken als vluchtplaats voor joden. Hij weet en wist op deze manier zo'n 1100 joden uit de gaskamers van Auschwitz te houden. Een biografie die iedereen gezien moet hebben.

Hier recht tegenover heeft Veronica om 20:30 dus, Training Day geprogrammeerd. De jonge officier Hoyt realiseert eindelijk zijn droom wanneer hij de anti-drugs brigade van Los Angeles vervoegt. Het is Alonzo Harris, een oud-gediende die hem de knepen van het vak leert. De nachtmerrie begint wanneer Hoyt beseft dat Harris door en door corrupt is. Glansrollen van Denzel Washington en Ethan Hawke. Bijrollen zijn er voor (muzikale) duizendpoten Dr. Dre, Snoop Dogg en Macy Gray.

Diana Vreeland – sprankelende persoonlijkheid, mode-icoon en hoofdredacteur – schreef geschiedenis door mode te verheffen tot kunstvorm. Vreeland zwaaide de scepter als hoofdredacteur van Harper’s Bazaar en Vogue en creëerde een lifestyle vol glamour en excentriciteit die ongekend was in haar tijd. Vreeland werd bejubeld om haar humor en vlijmscherpe uitspraken als ‘”The bikini is the biggest thing since the atom bomb.” Twiggy, Lauren Bacall, Jackie Kennedy Onassis en Coco Chanel behoorden tot haar meest intieme vrienden. Lisa Immordino Vreeland maakte de documentaire The Eye Has To Travel over de invloedrijke oma van haar echtgenoot. Op Nederland 2 om 23:00.

Bovenstaande is al een extra tip. Maar je kan vanavond ook nog kiezen uit The Usual Suspects, The Breakfast Club, Kingpin, Legally Blonde 2: Red White & Blonde en Revenge of the Nerds III: The Next Generation.