Bram Moszkowicz baalt van bekendheid

Bram Moszkowicz heeft naar eigen zeggen spijt dat hij een bekende Nederlander is. "Maar als je doet wat ik doe, met mijn soort zaken, met mijn manier van optreden, dan is dat bijna onvermijdelijk", legt hij uit in weekblad Elsevier. "Toch heb ik er spijt van."

De 52-jarige Moszkowicz vindt dat zijn verschijning in RTL Boulevard losstaat van het BN'er zijn. "Dat doe ik als advocaat, ik beperk me tot juridische zaken. Ik vind het leuk om te doen."

De strafpleiter vindt het daarnaast 'te veel' dat zijn relatie met Eva Jinek, die in oktober op de klippen liep, zo breed werd uitgemeten in de pers. "Het knaagt aan je gevoel van veiligheid, van privacy. Het heeft gevolgen voor je omgeving, je kinderen."

Moszkowicz, die onlangs zijn prille relatie met Gaby Hingst zag stranden, erkent dat hij in zijn liefdesleven 'niet zo stabiel en gelukkig' is. "Mijn vader zei altijd: als jij de goede vrouw ontmoet, dan gedraag jij je. Ik ben nu 52. je verandert als mens. Het vinden van een goede partner heeft mijn prioriteit, ook al geniet ik even van de huiselijke rust."

De raadsman werd in oktober uit het ambt gezet door de Raad van Discipline. Moszkowicz ging in hoger beroep. Het Hof van Discipline behandelt dit volgende week en velt in het voorjaar een oordeel.