Uitslagen oefeninterlands (06/02/2013)

Vanavond stonden naast Nederland-Italië meer oefenwedstrijden op het programma. Spanje speelde in Doha tegen Uruguay, Engeland nam het op tegen Brazilië en ook de burenruzie tussen Frankrijk en Duitsland stond op het lijstje.

Spanje won met 3-1 van Uruguay. De openingstreffer van het duel viel na zestien minuten. De 1-0 werd Spanje geschonken door de Uruguayaanse doelman Nestor Muslera. Hij ging in de fout bij een afstandsschot van Cesc Fàbregas door de bal in zijn eigen doel te werken. Een kwartier later scoorde Cristian Rodriguez de gelijkmaker. Pedro scoorde tweemaal na rust om Spanje winnend van het veld te laten stappen.

Brazilië verloor vanavond de vriendschappelijke confrontatie met Engeland. Een gemiste penalty en defensief geklungel leidden de Engelse zege in. Na 26 minuten was het Wayne Rooney die de score mocht openen voor Engeland. Na enkele kansen stuurde Wilshere The Walcott, zijn ploeggenoot bij Arsenal, weg. Julio Cesar redde in eerste instantie knap op de inzet van Walcott, maar was daarna kansloos bij de rebound van Rooney.

In de tweede helft bracht de Braziliaanse bondscoach Feliipe Scolari Fred binnen de lijnen voor Luis Fabiano. De spits betaalde het vertrouwen gelijk uit aan de oefenmeester. In de 48ste minuut profiteerde hij van defensief geklungel van Gary Cahill. Met een brutaal afstandsschot maakte hij vervolgens de gelijkmaker. Lang kon Brazilië niet genieten van de gelijkmaker. Twaalf minuten later was het Frank Lampard die Engeland opnieuw naar de voorsprong leidde. Dit keer werd defensief geklungel van de Brazilianen afgestraft. Rooney stelde de middenvelder van Chelsea in staat om de 2-1 binnen te volleren.

Er werd in de begin van de wedstrijd tussen Zweden en Argentinië al veel gescoord. Na 23 minuten stond er 1-3 op het scorebord in het Zweedse Solna. De Zweed Mikael Lustig hielp een handje door de eerste de beste kans van Argentinië achter Isaksson te schieten. Zweden leek daarna terug te komen. Jonas Olsson kopte na achttien minuten de gelijkmaker binnen na een mooie corner van Kim Källström, maar het antwoord van Argentinië kwam er razendsnel. Een minuut later stond de 1-2 van Sergio Agüero al op het bord. Vier minuten later maakte Gonzalo Higuain ook nog eens de derde Argentijnse treffer. Nadat Zlatan Ibrahimovic rond de middellijn de bal verspeelde, ontving Higuain de bal. Hij schoot van afstand en vond eerst Isaksson op zijn weg, maar kon daarna simpel binnentikken. In de tweede helft gebeurde niet veel meer. Oud-AZ'er Rasmus Elm mocht in de laatste minuut nog een eretreffer aantekenen.

Frankrijk en Duitsland maakten er in de eerste helft geen boeiende pot van. De landen gingen aardig gelijk op en creëerden daardoor weinig kansen. Vlak voor de rust brak Mathieu Valbuena de ban. Hij stond op precies goede plaats nadat Karim Benzema zijn vrije trap op de lat uiteen zag spatten. Vijf minuten na de rust trok Thomas Müller de score gelijk voor Duitsland. De middenvelder fungeerde als eindstation van een goed uitgespeelde aanval van de Duitsers. Ilkay Gundogan leverde de eindpass voor het doelpunt van de speler van Bayern München.

Halverwege de tweede helft was het Duitsland dat nu de voorsprong pakte. Mesut Özil leverde een fantastische assist af voor het doelpunt van Real Madrid-ploeggenoot Sami Khedira. De middenvelder kreeg de bal aangespeeld en schoot deze onder de Franse doelman Hugo Lloris door tegen de touwen. Frankrijk ging daarna nog enkele malen op zoek naar de gelijkmaker, maar het mocht niet baten voor Les Bleus. Ribery was nogmaals dichtbij een goal, maar werd teruggefloten voor buitenspel.