Advocaat: "Een fantastische uitslag"

De zevenklapper tegen ADO Den Haag stemt PSV-coach Dick Advocaat uiterst tevreden, al vindt hij wel dat zijn spelers het duel reeds eerder hadden kunnen beslissen. "7-0 is een fantastische uitslag. Als je in de eerste helft met 1-0 voor staat, moet je er na de rust nog zes zien te maken. Ik vond dat we goed begonnen aan de wedstrijd. De eerste twintig minuten controleerden we de wedstrijd, dicteerden we de wedstrijd, hadden we kansen, maar scoorden we maar één keer. Dat is natuurlijk te weinig, want je weet dat bij 1-0 alles nog kan gebeuren", aldus Advocaat tegenover Eredivisie Live.

"Vanaf de tweede helft heeft de ploeg zeer geconcentreerd gespeeld en scoorde nog zes keer. Ja, dan kun je veel zeggen, maar dat zijn toch veel goals", zo vervolgde de coach. "Ik vond de scherpte van de spelers goed, de passing was heel goed. Op een gegeven moment kon Den Haag dat niet meer belopen." Georginio Wijnaldum pikte twee doelpunten mee, maar Advocaat is desondanks van mening dat de middenvelder nog een tandje beter had kunnen spelen.

"Hij had de wedstrijd eerder kunnen beslissen, in de eerste helft. Dat maakt het voor ons ook wat makkelijker, maar hij heeft het gevoel om steeds op de juiste plek te komen. Als hij iets meer rust in zijn spel krijgt, dan scoort hij ze. Dat is ook heel leuk voor hemzelf."