Johnny Depp als maffiabaas in Black Mass

Johnny Depp is gecast voor de hoofdrol van de film Black Mass. Het is een biografische film over het leven van misschien wel de grootste Ierse maffiabaas van Boston uit de geschiedenis. Men verwacht in mei met de opnames te beginnen, wanneer de film uitkomt is nog niet bekend.

Johnny Depp
De naam van Depp's personage is Whitey Bulger, een Ierse maffiabaas dus. Whitey stond sinds 1999 op de zogeheten Ten Most Wanted list van de FBI. Meer dan tien jaar lang heeft hij zich verborgen weten te houden, maar op 23 juni 2011 hebben ze hem uiteindelijk weten te pakken. Het is een feit dat Whitey een FBI-informant was en dat hij daarom nog zolang op vrije voet heeft rond kunnen lopen. Er zijn zelfs meerdere filmpersonages op deze man gebaseerd, denk bijvoorbeeld aan Pete Postlethwaite in The Town van Ben Affleck en Jack Nicholson in The Departed van Martin Scorcese. 

James Joseph "Whitey" BulgerJames Joseph "Whitey" Bulger

De film wordt een productie van Cross Creek, een onafhankelijke Amerikaanse productiemaatschappij, die met de komst van dit nieuws hun film aan kunnen bieden op de Europese filmmarkt wat plaats zal vinden op het internationale filmfestival van Berlijn, ook bekend als Berlinale. Cross Creek is er nog niet zolang, maar ze hebben nu al een paar verdienstelijke titels op hun naam staan. Zo zijn Black Swan, een meesterwerk met Natalie Portman en Mila Kunis en The Ides of March met George Clooney en Ryan Gosling zijn films die een vertrouwd gevoel geven als we vooruit blikken naar deze film, Black Mass.

Whitey Bulger
Whitey Bulger