[Ligue 1] PSG wint, doelpunt Van der Wiel

Paris Saint-Germain kan dit weekend achterover leunen en aankijken wat de concurrentie doet. De hoofdstedelingen wisten zelf op bezoek bij Toulouse een eenvoudige 0-4 zege te boeken. Gregory van der Wiel scoorde het laatste doelpunt.

PSG begon fel aan de wedstrijd en kwam al na vier minuten op voorsprong. Op aangeven van Ezequiel Lavezzi wist Javier Pastore af te ronden. Toulouse probeerde op jacht te gaan naar de gelijkmaker, maar kreeg tien minuten voor tijd de 0-2 om de oren. Uitblinker Lucas Moura gaf voor en Zlatan Ibrahimovic kopte de 0-2 binnen. Niet veel later moest Toulouse met tien man verder, nadat Cheikh M'Bengue zijn tweede gele kaart ontving.

Met een man meer ging PSG in de tweede helft op jacht naar meer doelpunten. Mamadou Sakho wist twintig minuten voor tijd op aangeven van opnieuw Moura de 0-3 te scoren. Het slotakkoord was voor Van der Wiel. Onze landgenoot, die in de 66e minuut mocht invallen, scoorde een kwartier voor tijd op aangeven van Ibrahimovic de 0-4.

Door de overwinning heeft PSG nu drie punten meer dan Olympique Lyon, dat van het weekend nog in actie komt. Olympique Marseille volgt op zes punten. Ook zij spelen komend weekend nog een wedstrijd.