Ullmann regisseert Chastain & Farrell

De Noorse filmmaakster Liv Ullmann heeft Jessica Chastain en Colin Farrell gestrikt voor haar nieuwe film Miss Julie. Het scenario is gebaseerd op het toneelstuk Freule Julie uit 1888 van de Zweed August Strindberg, schrijft het Amerikaanse filmblad Variety.

Freule Julie gaat over het personeel van een landgoed, dat feest viert als de eigenaar op vakantie is. Chastain speelt de titelrol en vervangt Michelle Williams. Julie is de dochter van de graaf die een affaire begint met de knecht, gespeeld door Farrell.

De 35-jarige Chastain is genomineerd voor een Oscar voor haar hoofdrol in de film Zero Dark Thirty over de jacht op Osama Bin Laden. Ze won voor die rol al een Golden Globe. De Ier Farrell heeft vier films op zijn agenda, waaronder Saving Mr. Banks over de rel tussen Walt Disney en Mary Poppins-schrijfster P.L. Travers in de jaren zestig.

Ullmann is als actrice bekend van de films van haar voormalige geliefde Ingmar Bergman. Ze regisseerde Cate Blanchett en Joel Edgerton in 2009 in een theaterproductie van A Streetcar Named Desire en maakte in 2000 haar laatste film, het drama Faithless.


Liv Ullmann regisseert Chastain en Farrell (Foto: Novum)