FOK! wat een weer...Wolken en zon.

Goedemorgen! Gisteren viel er plaatselijk al wat lichte sneeuw en de afgelopen nacht gebeurde dat opnieuw. Vooral in het noorden en oosten van ons land is het plaatselijk wit geworden. Vandaag drijven er daar met een noordoostelijke stroming steeds weer nieuwe wolkenvelden over, maar deze lossen verder naar het zuiden en westen toe steeds verder op.

Ook kunnen er vandaag boven de Noordzee en de Duitse Bocht enkele sneeuwbuien gaan ontstaan en het zou kunnen zijn dat de Waddeneilanden hier later op de dag ook mee te maken gaan krijgen. De meeste zon vinden we vandaag dan ook in het westen en zuiden. De middagtemperatuur ligt vrijwel overal rond het vriespunt en de noordoostenwind is matig. De komende dagen lijkt de temperatuur overdag toch net iets boven het vriespunt uit te gaan komen, maar in de nacht blijft het nog wel licht tot matig vriezen. De kans op sneeuw zit er voor dinsdag nog steeds in, maar de hoeveelheden lijken steeds minder te worden.

De ergste kou vinden we op dit moment in Scandinavië. In Noorwegen zakte het kwik in de berggebieden naar waarden van -30 graden en zelfs nog iets lager. Zakken we even naar het zuiden van Europa dan zien we dat het in Torremolinos 50 graden warmer is en dat we daar dus gezellig een terrasje kunnen pakken.

Wij zouden graag zien waar onze users vandaag uithangen en daarom kun je jouw leukste kiekje mailen naar weer@fok.nl onder vermelding van FOK! wat een weer. Vermeld hierbij tevens je (gebruikers)naam, waar de foto gemaakt is en wat je op dat moment aan het doen was. De leukste foto's verschijnen bij het weerbericht van morgen.

Wil je eindelijk wel eens weten waarom het steeds precies boven jouw hoofd regent? Of waarom de zon altijd lijkt te schijnen op het moment dat jij met een kater wakker wordt? Mail je vragen over het weer naar weer@fok.nl en de weercrew maakt je weer wijzer.

Wandeling GochHier zijn nog 2 mooie plaatjes van qltel die aan het wandelen was. Wat is er veel te zien als je buiten bent. Ik hou er van.

.Wandeling Goch2
Later brak de zon overtuigend door.