[Dakar] Buggy's Van den Goorbergh en Coronel in problemen

Het gaat Buggy-rijders Jurgen van den Goorbergh en Tim Coronel deze Dakar Rally niet voor de wind. Beide Nederlanders kampen regelmatig met problemen aan hun bolides, waardoor ze veel tijd verliezen. Gisteren lieten de dynamo's beide rijders in de steek.

Van den Goorbergh startte sterk met een 19e plaats op het eerste waypoint, maar een haperende dynamo zorgde ervoor dat de oud-motorcoureur veel tijd verloor. Vlak voor de streep speelde het probleem wederom op, waardoor hij pas na hulp gekregen te hebben de finish kon bereiken. Hij arriveerde dan ook laat in het bivak.

Bij Coronel bleken de problemen groter te zijn. Hij kreeg na 31 kilometer met een defecte dynamo te kampen en moest wachten op assistentie. Verderop in de etappe bleken er zodanig veel elektronische problemen te zijn dat hij uiteindelijk over het parkoers naar de finish gesleept moest worden. Ook iritrack werkte niet naar behoren, waardoor het leek alsof hij gestrand was. De Nederlander werd echter achter de T4 van zijn team Maxxis Dakar gesleept, waarna hij om 4.00 uur lokale tijd in het bivak aankwam. Hij zal vandaag gewoon weer aan etappe vijf deel kunnen nemen.