Oud-internationals onderuit bij Kon. HFC

In de traditionele Nieuwjaarswedstrijd heeft de Koninklijke HFC een overwinning geboekt op een team van voormalig Oranje-internationals (4-3).

Het was voor de eerste keer sinds 2008 dat de Haarlemse club wist te winnen van het sterrenelftal. HFC wist in de eerste helft twee keer het net te vinden. Jeffrey Sam-Sin bracht de amateurs na zestien minuten aan de leiding. Nog geen minuut later stond het 2-0. Aanvoerder Carlos Opoku verdubbelde de voorsprong.

De oud-internationals wisten nog voor rust het gat te verkleinen. Rob Witschge maakte de aansluitingstreffer. Direct na de pauze werd het verschil opnieuw twee doelpunten. Ajax-trainer Frank de Boer werkte de bal in zijn eigen doel. Kort daarna leek HFC de wedstrijd in het slot te gooien.

De Haarlemmers kwamen via Michel Lindenhovius op 4-1. De oud-internationals zetten daarna nog even aan en kwamen sterk terug. Witschge wist opnieuw het net te vinden en Pierre van Hooijdonk schoot met een vrije trap de 4-3 binnen. Hoofdklasser HFC wist vervolgens in de slotfase toch stand te houden.