The Place Beyond the Pines trailer

Met de nieuwe film van Derek Cianfrance (Blue Valentine) lijkt hij zichzelf te gaan overtreffen. The Place Beyond the Pines beschikt over een veelbelovende cast en gelijkwaardige recensies. Met Ryan Gosling (Drive), Bradley Cooper (The Hangover), Eva Mendes (2 Fast 2 Furious), Rose Byrne (X-Men: First Class) en Ray Liotta (Goodfellas) lijkt dit een film om naar uit te kijken.

We zien Gosling als Luke, een stuntrijder die erachter komt dat hij een kind heeft met zijn voormalige vriendin. Omdat hij zich gedwongen voelt om te voorzien voor zijn nieuw verworven gezin keert hij zich tot het leven van een overvaller en begint banken geld afhandig te maken. Zijn nieuwe manier van leven brengt hem in aanraking met de jonge politie agent Avery (Cooper) die hem achterna zit. Ook Avery droomt van een huisgezin met zijn vrouw (Byrne) en uiteindelijk een carrière in de politiek, maar komt er al gauw achter dat zowel de politie als de politiek zijn gecorrumpeerd.

Cianfrance probeert met deze film te laten zien welke moeilijkheden een man kan tegenkomen in zijn leven onder zware omstandigheden. Met de ogen gericht op een gezin, het nalatenschap, de keuzes die hij maakt en de gevolgen het met zich meebrengt.

The Place Beyond the Pines wordt op 3 april 2013 verwacht.