Site plat door Kraftwerk

De ticktetsite van het Tate Modern museum in Londen is platgelegd door een run op kaartjes voor optredens van Kraftwerk. De site kon de vraag niet meer aan. Fans van de Duitse band uitten woensdagochtend in groten getale hun frustratie via sociale media.

Wie een entreebewijs à zestig pond (ruim 74 euro) wilde bemachtigen voor de reeks optredens, kon een reserveringslijn bellen, maar ook die was woensdag voor velen onbereikbaar. Het is de eerste keer sinds 2004 dat de pioniers van de elektronische muziek in Londen optreden.

Sommige fans waren in de vroege uurtjes opgestaan, maar wisten niet in contact te komen met de ticketservice. Anderen probeerden het met drie verschillende telefoons, maar vingen eveneens bot. Onduidelijk is of de concertreeks al is uitverkocht.

Kraftwerk geeft van 6 tot 14 februari in acht shows een chronologisch overzicht van zijn oeuvre. De optredens beloven volgens het museum voor moderne kunst een audiovisueel spektakel te worden, met 3D-animaties en lichteffecten.