[EL] Uitslag FC Twente - Helsingborgs IF

FC Twente heeft een mislukt Europees seizoen donderdag in stijl afgesloten. De koploper van de Eredivisie ging in de laatste wedstrijd van de groepsfase van de Europa League thuis kansloos met 3-1 onderuit tegen het Zweedse Helsingborgs IF. Een plaats in de volgende ronde was twee weken geleden na puntverlies tegen Levante al onhaalbaar geworden.

Het publiek was amper gaan zitten na een indrukwekkende minuut stilte ter nagedachtenis aan de maandag overleden grensrechter Richard Nieuwenhuizen toen Helsingborg de score opende. Een afstandsschot van Nikola Djurdjic was onhoudbaar voor keeper Filip Bednarek, een van de vele jongelingen in de basisopstelling van Twente.

De openingsgoal was voor Helsingborg geen sein om gas terug te nemen. Oud-Spartaan Rachid Bouaouzan raakte namens de Zweedse club de paal, waarna Alejandro Bedoya er in de 22e minuut alsnog 0-2 van maakte. Mirco Born zorgde pas op slag van rust voor de eerste echte kans voor de thuisploeg.

Na ruim een uur spelen, toen de van een blessure teruggekeerde Nacer Chadli net naar de kant was gehaald, sloeg Helsingborg een tweede keer toe. Na een mooie actie van Bouaouzan hoefde Thomas Sørum alleen zijn voet maar tegen de bal te zetten. Invaller Dusan Tadic gaf de stand voor Twente een kwartier voor tijd een iets draaglijker aanzien.

Twente belandt door de nederlaag tegen het eveneens uitgeschakelde Helsingborg als allerlaatste in groep L. Levante en Hannover 96 gaan door naar de knock-outfase.