Mama zet naaktfoto dochter (14) op Facebook

Lynda Rusk uit Lafayette, in de Amerikaanse staat Indiana, verdwijnt mogelijk voor 20 jaar achter de tralies. De 50-jarige vrouw heeft namelijk een naaktfoto van haar 14-jarige dochter op de Facebook-pagina van het tienermeisje gezet.

De politie is maar liefst een jaar bezig geweest om het onderzoek af te ronden. In die tijd hebben speurneuzen samen met de kinderbescherming het hele internet afgezocht naar kopieën van de naaktfoto om deze vervolgens te verwijderen. Ook hebben ze voldoende bewijs verzameld tegen moederlief.

Rusk ontkent verantwoordelijk te zijn voor het uploaden van de naaktfoto van haar dochter. Het is echter bewezen dat de vrouw het mobieltje van het tienermeisje heeft gepakt om de gewraakte foto op het profiel van haar dochter te zetten. De politie is er inmiddels zeker van dat de foto van het internet is verdwenen.

"We wilden er zeker van zijn dat we alles hadden gedaan om dit meisje te helpen", zo laat de politie weten. "Het grootste probleem is dat je nooit zeker weet wie de foto heeft gezien. Iedereen zou de foto hebben kunnen opslaan."

Moederlief is opgepakt en aangeklaagd wegens het bezit van kinderporno. Indien zij schuldig wordt bevonden, mag ze 20 jaar op water en brood.

Ohja, pics or it didn't happen!

moedersMoeders in kwestie (foto: Lafayete Police Dpt.)