Jackman als Wolverine in Days Of Future Past

Hugh Jackman heeft aangegeven zijn rol als Logan in de X-Men-film Days Of Future Past in te vullen. Dit laat Empire deze ochtend weten.

Jackman is, in tegenstelling tot Patrick Stewart en Ian McKellen die ook in de film zijn te zien, in ieder X-Men-project te zien geweest. Zo had hij eerder in First Class een kleine cameo en is hij volgend jaar te zien in de nieuwe film rondom Wolverine zelf genaamd The Wolverine.

Days Of Future Past is geregisseerd door Bryan Singer en geschreven door Simon Kinberg. De comics met hetzelfde verhaal speelt zich gedeeltelijk af in alternatieve toekomst waar mutanten opgejaagd en vermoord worden. De overlevenden proberen te vluchten voor de Sentinels die hen in concentratiekampen willen gooien. De nog vrije mutanten moeten een belangrijke gebeurtenis in het heden stoppen om deze ernstige toekomst te kunnen voorkomen.

In hoeverre dit verhaal uit de comics ook echt wordt aangehouden is nog onbekend. In Days Of Future Past spelen onder meer James McAvoy, Michael Fassbender, Nicholas Hoult en Jennifer Lawrence die eerder ook als jonge veries van de mutanten Xavier, Magneto, Mystique en Beast te zien waren. In de toekomst zou Wolverine volgens de comics een aanval leiden op het hoofdkantoor van de Sentinels. Wellicht dat Hugh Jackman dit ook in de film gaat doen.

Het zou interessant zijn als andere acteurs van de X-Men-films terug zouden komen. Zou Hally Berry als Storm terugkomen, Alan Cumming als Nightcrawler en Anna Paquin als Rogue? Op 18 juli 2014 weten we het zeker.