Boyband One Direction kondigt 3D-film aan

One Direction gaat een eigen 3D-film maken. Dat kondigde leadzanger Niall Horan dinsdag aan na een concert dat de Britse boyband gaf op Rockefeller Plaza in New York. "We gaan onze eerste film maken en hij wordt 3D en hij verschijnt volgend jaar op 30 augustus", zei Horan tegen vijftienduizend uitzinnige fans, schrijft muziekzender MTV.

Hoe de film heet en waar deze over gaat, is nog onduidelijk. Het lijkt waarschijnlijk dat de film een verzameling wordt van concertregistraties en beelden van achter de schermen, op dezelfde leest geschoeid als Justin Bieber: All Around the World.

De vijf jongens scoorden onlangs hun eerste hit in Nederland, Live While We're Young. Deze eerste single van hun nieuwe album Take Me Home kwam binnen op nummer drie in de Single Top 100.

De band, naast Horan bestaande uit Louis Tomlinson, Liam Payne, Zayn Malik en Harry Styles, werd in 2010 derde in de Britse versie van het talentenjachtprogramma X Factor. Daarna bood jurylid Simon Cowell ze een platencontract aan.


Boyband One Direction kondigt 3D-film aan (Foto: Novum)