Henny Huisman was zwaar depressief

Henny Huisman kampte jaren geleden met een zware depressie. De 61-jarige presentator slikt tot de dag van vandaag medicijnen om zich niet meer te voelen als toen. Hij beschrijft de tweede helft van de jaren negentig als een 'afschuwelijke periode'.

"Het was toen de Surpriseshow torenhoge kijkcijfers kende", vertelt Huisman dinsdag aan De Telegraaf. "Ik was helemaal ingestort en kampte met enorme angstaanvallen. Omdat ik nooit meer wil voelen wat ik toen voelde, slik ik dagelijks een antidepressivum. Om de scherpe kantjes eraf te halen."

Volgens Huisman begreep niemand zijn depressie. "En ikzelf op dat moment al helemaal niet", aldus de presentator. Surpriseshow-producent Joop van den Ende zocht Huisman op in het ziekenhuis. "En hij riep verwonderd uit: hoe kan dit nou? Hij verdient goed, heeft succes, iedereen vindt hem aardig, hij doet wat hij leuk vindt en wat hij goed kan. Wat is nu precies het probleem?"

Zijn behandelend psycholoog vertelde Huisman dat iemand kan doordraven als diegene van zijn hobby zijn werk maakt. "Dat was precies wat mij was overkomen!"