Djokovic in eerste partij Parijs onderuit

Novak Djokovic is in zijn eerste wedstrijd op het Masters-toernooi in Parijs verrast door Sam Querrey. De Amerikaan verloor de eerste set nog kansloos en kwam ook in de tweede op achterstand, maar wist de Serviër alsnog in drie sets te verslaan.

Querrey kwam er aanvankelijk totaal niet aan te pas en verloor de eerste acht games van de wedstrijd. Djokovic ging toen iets nonchalanter spelen en werd meteen weer teruggebroken. Querrey ging steeds beter spelen en kreeg ook de enige daaropvolgende breekkansen van de tweede set.

Daar sloeg hij echter niet op toe, maar de Amerikaan greep in de tiebreak wel het eerste setpoint met beide handen aan; 7-5. In de beslissende set hield Querrey het hoge niveau goed vol. Hij gunde Djokovic nauwelijks punten op zijn eerste service en brak de Serviër op 2-2. Daarna gaf hij het niet meer uit handen.

Het is de eerste keer dat Djokovic van Querrey verliest. Alle vier vorige ontmoetingen werden in het voordeel van de Serviër beslist. Djokovic, die het jaar afsluit als nummer één van de wereld, werd lang geacht die positie te pakken ongeacht of Federer mee speelde in Parijs. De Zwitser had bij deelname in de Franse hoofdstad echter nog een grote kans gehad om zijn nummer één-positie te behouden.