Leerdam verlengt niet en vertrekt bij Feyenoord

Kelvin Leerdam vertrekt aan het einde van het seizoen bij Feyenoord. De 22-jarige rechterflankspeler verlengt zijn aflopende contract bij de Rotterdamse club niet, bevestigt een woordvoerder woensdag. Feyenoord had Leerdam het ultimatum gesteld dat hij voor 1 november moest laten weten of hij zijn verbintenis wilde verlengen.

Met Leerdams besluit komt er een einde aan een lange periode van onduidelijkheid. Beide partijen voerden al geruime tijd onderhandelingen over een nieuw contract. Eind vorig seizoen legde Leerdam een eerste aanbieding naast zich neer.

De afgelopen tijd leken Leerdam en Feyenoord nader tot elkaar gekomen te zijn. Twee weken terug liet de speler van Jong Oranje nog weten de intentie hebben om zijn contract te verlengen. Leerdam is nu op die beslissing teruggekomen, waardoor hij komende zomer gratis de deur uitwandelt. Feyenoord had hem een aanbieding tot medio 2015 gedaan.

Leerdam maakte in november 2008 zijn debuut voor Feyenoord in de uitwedstrijd bij FC Twente. Opvallend genoeg toonde die club al interesse in hem. Twente heeft ook al Leerdams vrienden en voormalig ploeggenoten Jerson Cabral en Leroy Fer onder contract staan. De geboren Surinamer speelde 87 competitieduels voor Feyenoord en scoorde daarin vijf goals.