Jongens (15) laveloos in de berm

Een 15-jarige jongen uit Doetinchem is vrijdagavond opgepakt, nadat hij de agenten die hem uit een droge sloot trokken waarin hij laveloos lag had beledigd. Een ook 15-jarige kompaan van de jongen lag eveneens laveloos op straat. Hij kreeg een boete voor openbaar dronkenschap, meldt de politie zaterdag.

De politie werd rond 22.15 uur gewaarschuwd over de twee jongen die aan de Oud Kilderseweg in Doetinchem laveloos in de berm lagen. De jongen die in de droge sloot lag, was zo dronken dat hij niet meer op eigen benen kon staan. De agenten zetten hem in hun auto, om hem later aan andere hulpverleners over te kunnen dragen.

De jongen werd echter steeds agressiever en opstandiger en uitte 'ernstige beledigingen' richting de agenten, aldus de politie. Daarop is hij aangehouden, ook voor verboden wapenbezit. De jongen had een boksbeugel bij zich, die in beslag is genomen. De 15-jarige heeft de nacht moeten doorbrengen in een cel.

De andere 15-jarige wilde geen problemen en verontschuldigde zich steeds voor zijn vriend. Hij is wel overgedragen aan andere hulpverleners.